Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ytong vagy tégla ? képes leírás - ytong.tlap.hu
részletek »

Ytong vagy tégla ? - ytong.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ytong.tlap.hu » Ytong vagy tégla ?
Keresés
Találatok száma - 8 db
Add el a házad Blog

Add el a házad Blog

Tégla vagy Ytong? Melyik falazó elem a legjobb? Miért jó az egyik, és miért a másik? Az Ytong (pórusbeton vagy gázbeton) relatív fiatal építőanyag, ami rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert. A vállalkozók szeretik, a vásárlók elfogadták. De van olyan jó, mint az ezeréves konkurencia? Az Add el a házad Blog is részletesen foglalkozik a kérdéssel.

Csigaterv

Csigaterv

A választás nem egyszerű, hiszen két teljesen más építőanyagról beszélhetünk. A tégla nagy hagyományokkal bíró égetett vázkerámia, míg az Ytong pórusbeton vagy gázbeton, relatív fiatal építőanyag, ami rövid idő alatt igen nagy népszerűségre tett szert... Olvassa el a Csigaterv Építészeinek véleményét az Ytong/Porotherm választással kapcsolatban.

Építészterv

Építészterv

Az Ytong talán szerencsésebb választás, bár a hőszigetelés ma már nem szól mellette, hiszen a téglaépületek is hasonló hőtechnikai paraméterekkel rendelkeznek, ugyanakkor nedvességre érzékenyebb, mint a hagyományos falazóanyagok. Nem olcsóbb, mint a tégla,...Tégla, Ytong vagy a könnyűszerkezetes ház. A válasz oldalunkon olvasható.

Építkezés Fórum

Építkezés Fórum

Ez egy régi kérdés a szakmában amióta az Ytong kapható a hazai tüzépeken. Alapvetően meghatározhatja döntésed az ismerőseid véleménye, illetve a személyes tapasztalataid. A szakemberek mindíg elvisznek valamilyen irányban. Én most itt nem ecsetelném sem a tégla sem az Ytong előnyeit sem hátrányait, mondhatnám akár hogy nézz utána a neten, de ezt inkább nem mondom. Mindenképpen személyesen menj el mindkét típusú házba és tapasztald meg amit látsz, illetve hallgasd meg az ott élők véleményét. Pusztán 'szakember' tanácsára ne dönts..

Geosmart

Geosmart

Miből építsük fel a házunk? Ez az első amit általában eldönt az ember, ha már nagyjából megvan, hogy mekkora és milyen kialakítású házikót akar. Az átlag építtetöt az ár érdekli elöször, aztán a höszigetelö képesség. Egy falazóanyagnál azért itt még nem áll meg az élet. Van egy csomó dolog, amitöl jó és rossz lehet egy, de ez általában már marad a szakmának és főleg nem is szokták nagyon nagydobra verni. Tégla vagy Ytong? A válasz oldalunkon található.

Gyakorikérdések

Gyakorikérdések

Mi a különbség (tulajdonságokban) az Ytong és a hagyományos porotherm tégla között? Két teljesen más építőanyag. Az Ytong azonos falvastagságnál jobban hőszigetel, nagymértékű méretpontossága, kezelhetősége, formálhatósága miatt, lényegesen kevesebb hulladékkal felhasználható, az utódmunkálatok is könnyebbek!

HyperTherm tégla vagy Ytong fal

HyperTherm tégla vagy Ytong fal

Miért jobb a HyperTherm hőszigetelés? Mert nincs mögötte pára. Nincs szükség párazárásra, párazáró fóliára, kiszellőztetésre. A HyperTherm körbe veszi az épületet , mi nem csak a talpszelemenig, az ereszdeszkáig hőszigetelünk, kihagyva a födémszéleket, mint a többi rendszer. A HyperTherm minden nyílászáró kávájába befordul, és tökéletesen befoglalja a tokot. A Hypertherm még nem egy elterjedt építési mód, de alternatívát jelent az Ytong számára is.

Index Fórum

Index Fórum

Egy általános kérdésre keressük a választ, Porotherm vagy Ytong? Az építtetők egy része erre, a mási arra az építőanyagra esküszik Több fórum is megpróbálja a lehetetlent, választ találni erre az alapvető kérdésre. Az Index fórumán is sok véleményt megtalálhatsz a Porotherm vagy Ytong kérdésre.

Tuti menü